Ініціатива Rubber city зібрала двадцять архітекторів та дизайнерів, які протягом чотирьох днів розробляли креслення та макети майбутніх меблів для прихистку. Команда Інституту міста спільно з департаментом агломерації ЛМР запросила Rubber city розробити рішення для Народного дому у Великих Грибовичах, який має стати прихистком для сімей військовослужбовців. Перед початком воркшопу команда провела інтерв’ю з тими, хто буде жити у прихистку. На основі попереднього досвіду людей та потреб різних вікових груп, архітектори та дизайнери, які приїхали з різних міст України, склали список необхідних меблів для кімнат.

Основна вимога до команд при моделюванні - адаптивність меблів до користувачів та різних розмірів кімнат, компактність в упакуванні, легкість у збірці та відносна дешевизна матеріалів і виготовлення.

Протягом чотирьох днів на LEM Station команда розробляла макети та креслення майбутніх меблів, а в неділю презентувала фінальні напрацювання. Серед презентованих результатів є розкладні ліжка, полиці, столи та меблі для спільних просторів прихистку.

За словами заступника керівника КУ Інституту міста Максима Терлецького, подальші напрацювання використають у підготовці тендерної документації для пошуку підрядника, який зможе виготовити ці меблі. Після фінальних правок команда Інституту міста оприлюднить креслення у вільний доступ, де кожен зможе виготовити схожі меблі для свого прихистку чи домівки.

Такі проекти також сприяють розвитку місцевого бізнесу, який готовий виготовляти чи розробляти схожі меблі та відповідають цілям рамкової програми  міста «7 дій економічного поступу Львова в умовах воєнного стану»

Довідка
Rubber city - проект зі створення нового дому для українців, які втратили дім через війну. У Львові команда допомагає КУ Інститут міста в облаштуванні Народного дому у Великих Грибовичах під прихисток для внутрішньо переміщених українців.