Для дітей та підлітків, які зараз мешкають у Центрі соціальної підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і внутрішньо переміщених осіб, організували групу психологічної підтримки.

«Під керівництвом сертифікованого психолога проекту «ПОРУЧ», діти та підлітки у безпечній та підтримуючій атмосфері працюють над своїми переживаннями, тривогами та страхами, які виникли у них через війну та вимушений переїзд із дому. В динамічній інтерактивній формі дівчата та хлопці опановують інструменти боротьби із симптомами травматичного стресу та заохочуються до взаємної підтримки», - розповіли в установі.

Загалом функціонує дві групи: одна – для дітей, друга – для підлітків. Для кожної із них передбачено по п’ять сесій. На тренінгу займається до шести дітей. Після курсу психолог зустрінеться також з батьками і надасть їм рекомендації щодо подальшої роботи з дітьми. 

Довідка

«ПОРУЧ» – спільний проект Міністерства освіти і науки України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії та ГО «ВГЦ «Волонтер». А групова робота базується на програмі «Діти і війна: навчання технік зцілення».