За перше півріччя 302 багатодітні родини, які мешкають у Львівській громаді, отримали від міста матеріальну допомогу на понад 1777 тис грн. Зокрема, 296 сімей отримали одноразову виплату, а шість родин кошти отримують щомісяця.

«Рівень державної допомоги не задовольняє усі потреби багатодітної родини, тому місто фінансово підтримує такі сім’ї», - каже начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

У Львівській МТГ додаткові кошти отримують сім’ї, в яких на утриманні четверо і більше дітей (по 5 тис грн), а також шестеро і більше дітей (по 10 тис грн), які виплачують раз на рік. Крім того, щомісячну виплату (по 3 тис грн) одержують родини, в яких одночасно народилось троє і більше дітей: кошти виплачують до досягнення дітьми трирічного віку.

Так, за півроку з бюджету Львівської МТГ отримали:

  • одноразову матеріальну допомогу 257 багатодітних сімей, які мають на утриманні четверо і більше дітей, на загальну суму 1285 тис грн;
  • одноразову допомогу 39 багатодітних родин, які мають на утриманні шестеро і більше дітей для організації батьками їхнього відпочинку або оздоровлення, на загальну суму 390 тис грн;
  • щомісячну виплату 6 сімей, в яких одночасно народилося троє і більше дітей, на  загальну суму 102 тис грн.

Матеріальну допомогу надають у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської міської територіальної громади.