Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся в онлайн-режимі з головою ради британського графства Норфолк Ендрю Проктором. Під час зустрічі йшлося про перспективи співпраці між Львовом та Норфолком у сфері культури, освіти та будівництва.

Мер Львова ознайомив Ендрю Проктора з поточною ситуацією у нашому місті та пріоритетними напрямами роботи. Зокрема, Андрій Садовий розповів про досвід реалізації програми «Resilience residence», покликаної підготувати місто до різних непередбачуваних ситуацій, зокрема, й в умовах війни. Також міський голова наголосив на важливості будівництва у Львові Національного реабілітаційного центру «Незламні», оскільки сюди прибуває велика кількість поранених із зони бойових дій.

Ендрю Проктор висловив підтримку українцям та наголосив, що зараз всі мають бути зацікавлені в якнайшвидшому завершенні війни. Їхнє графство також прийняло вимушено переміщених українців й готове надалі допомагати. Норфолк відкритий до втілення спільних проєктів зі Львовом та обміну досвідом у різних галузях.

Довідка
Норфолк – графство у Східній Англії з населенням 840 000 осіб. Основні галузі – туризм, енергетика (нафта, газ та відновлювані джерела енергії), передове машинобудування (зокрема, цивільна авіація), фармацевтика, харчова промисловість та сільське господарство.

Головним діловим і культурним центром Норфолка є місто Норвіч, де розташовані Університет Східної Англії та Norwich University of the Arts. Норвіч став першим містом літератури ЮНЕСКО в Англії, яке приєдналося до престижної мережі міст у всьому світі. Також щороку тут відбувається один з основних мистецьких фестивалів Східної Англії Norfolk & Norwich Festival.