Мер Львова Андрій Садовий зустрівся з мером Бергамо Джорджо Горі та почесним президентом італійської гуманітарної організації CESVI Мауріціо Каррара. Під час зустрічі обговорили можливості співпраці між містами в галузі освіти та медицини.

Як зазначив мер Львова Андрій Садовий, серед пріоритетних напрямів розвитку міста сьогодні є освіта та медицина, зокрема, різного роду реабілітація. Водночас під час зустрічі йшлося про те, що італійським колегам було б цікаво відвідати львівські медичні заклади, зокрема задля обміну досвідом у лікуванні поранених, а також у сфері трансплантології.

«Питання освіти та якісна реабілітація – сьогодні для мене пріоритет. Будемо також вдячні за ваш досвід. У наших міст є багато можливостей для спільної кооперації. У Львові працює найбільше медоб’єднання в Україні, де зараз активно лікують поранених з різних куточків країни. Також маємо великі досягнення у трансплантології», - зазначив Андрій Садовий.

Своєю чергою, Джорджо Горі запросив представників Львова відвідати Італію щодо обміну досвідом у сфері навчання та виховання дітей, дитячої медицини, зокрема психологічної реабілітації. Мер Бергамо наголосив, що в їхньому місті особливу увагу приділяють людському капіталу, у тому числі патріотичному вихованню молоді, якості вищої освіти та медицини.

Представники Львова та Бергамо також обговорили досвід співпраці з асоціаціями міст різних країн та можливості продовження такої кооперації, зокрема про спільну участь у майбутніх муніципальних заходах .

Опісля зустрічі у львівській мерії італійська делегація долучилася до міської церемонії прощання з Героєм Володимиром Сидором.

Зазначимо, що напередодні делегація з Бергамо відвідала Київщину, де було домовлено про надання допомоги Італії у відбудові українського міста Бучі, що постраждало внаслідок обстрілів російськими загарбниками.