Сьогодні мер Фрайбурга Мартін Горн та мер Львова Андрій Садовий відвідали найбільше модульне містечко для українців у Львові. Міські голови поспілкувалися з людьми, які змушені були тікати з-під російських обстрілів, аби вижити.

Українці розповіли мерам свої історії порятунку й те, як змогли облаштували свій побут у Львові завдяки таким містечкам. Зараз у містечку на Сихові проживає близько 300 людей із Маріуполя, Луганська, Краматорська, Херсона та інших зон активних бойових дій.

Мартін Горн висловив свою підтримку й запевнив, що Фрайбург сьогодні солідарний з усіма українцями. «Ми захоплюємося, наскільки об’єднаною є ваша країна, і ми хочемо допомагати вам», - сказав він.

Андрій Садовий подякував Мартіну Горну та всій громаді Фрайбурга за підтримку й допомогу у цей непростий для України час.

Зауважимо, у Львові облаштували три модульні містечка для переселенців, де загалом проживають близько 800 вимушено переміщених українців.

Довідка
Фрайбург – одне із міст-партнерів Львова. У 2018 році Львів та Фрайбург підписали меморандум про початок проєкту у Львові «Район зелених технологій», який на 95% фінансувався німцями. Він передбачав різні заходи енергозбереження у місті.

27 січня 2022 року Мартін Горн надіслав лист-підтримку місту Львову щодо ситуації на кордоні. Також неодноразово публікував дописи про підтримку Львова на своїй сторінці у Facebook.

20 лютого українська громада Фрайбурга організувала акцію на підтримку України, на яку приїхали українці із сусідніх Карлсрує, Штутгарта та Офенбурга.