У Львові стартує прийом заявок від підприємців на ваучерну допомогу. Бізнес може отримати до 300 тисяч гривень на підтримку чи розвиток власної справи. Підприємці можуть отримати компенсацію за придбання обладнання і матеріалів, будівельних матеріалів, оновлення матеріально-технічної бази, придбання чи оренда нерухомого майна. Про це сьогодні на брифінгу у Медіацентрі “Україна” повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

“Наше головне завдання у Львові —  допомогти тим, хто вже 5 місяців допомагає своїми податками та своєю роботою наближати Україну до перемоги. Цього року ми підготували для підприємців три додаткових види ваучерів: на релокацію, компенсаційний та інвестиційний. Цими ваучерами може скористатись не лише “львівський”, але й релокований бізнес”, - сказав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. 

Прийом заявок на отримання інвестиційного ваучера розпочнеться з 1 серпня і триватиме до кінця літа. На інша два види ваучерів заяви можна подавати вже від сьогодні у будь-яке відділення ЦНАПу. 

“Ми чекаємо підприємців, які потребують допомоги. Умови отримання ваучерної підтримки цього року ми настільки розширили, що повернути кошти можна навіть за заміну вікон чи за комуналку за певний період”, - сказала Ірина Кулинич, директорка департаменту економічного розвитку ЛМР.

Загалом, ваучерна підтримка у Львові діє ще з 2018 року. І за цей час нею скористались майже пів сотні підприємців. Серед них — Юрій Самець, який минулого року скористався цією програмою для представлення бізнесів учасників кластера на міжнародних виставках у Дубаї та Великій Британії. Участь у цих подіях частково була профінансована містом. 

“Заявка дуже проста, її не треба заповнювати кілька днів. Перелік документів, необхідних для подачі заявки, теж мінімальний. Тому раджу своїм колегам поцікавитись цією програмою”, — підсумував Юрій Самець.

Керівниця департаменту фінансової політики Вікторія Довжик додала, якщо виникли додаткові запитання щодо ваучерів та умов їх отримання, то варто звернутись у Центр підтримки підприємництва у Львові за номером телефону: 254 60 15 або 067 000 24 06.

Деталі:

  • ваучер на релокацію - до 100 тис грн

Ваучер на релокацію дає змогу отримати відшкодування на оренду приміщення, логістичні послуги, а також монтаж та ремонт обладнання.

Хто може скористатися  - юридичні особи,  які зареєстровані на території Львівської МТГ, виробляють продукт, надають послуги, релоковані підприємства.

  •  ваучер на компенсацію - до 300 тис грн

Ваучер на компенсацію дає змогу отримати відшкодування на витрати на комунальні послуги, оплату вартості оренди приміщення, відновлення пошкодженого майна.

Хто може скористатися - юридичні особи,  які зареєстровані на території Львівської МТГ, виробляють продукт, надають послуги.

  •  інвестиційний ваучер - до 300 тис грн

Інвестиційний ваучер дає змогу отримати відшкодування придбання обладнання і матеріалів, оновлення матеріально-технічної бази, придбання чи оренда нерухомого майна.

Хто може скористатися - підприємства, які зареєстровані на території Львівської МТГ, виробляють продукт, надають послуги, середня чисельність працівників не менше 15 осіб, середня заробітна плата не менше 2 розмірів мінімальної заробітної плати.