Як встановили правоохоронці, літня жінка передала зловмиснику 8 тисяч доларів США нібито для лікування її доньки, яка, за словами шахрая, отримала травми внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

25 липня, о 17.20 у поліцію звернулась 76-річна пенсіонерка, жителька Львова, яка повідомила, що до неї зателефонувала нібито її донька та розповіла, що потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, отримала травми і для лікування терміново необхідні гроші.

Пенсіонерка сприйняла цю вигадану історію на віру і в подальшому до неї додому приїхав невідомий чоловік, якому вона передала кошти у сумі 8 тисяч доларів США. Згодом з’ясувалось, що в аварію родичка заявниці не потрапляла, а насправді літня жінка стала жертвою шахрая.

До розкриття злочину були задіяні оперативники управління карного розшуку поліції Львівщини та співробітники відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №2.

Проведеними заходами та за допомогою відео з камер спостереження «Безпечна Львівщина», поліцейські оперативно встановили що до скоєння злочину причетний 36-річний львів’янин, раніше судимий за крадіжки та збут наркотиків, а також його місце перебування. Він затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, грошові кошти у зловмисника вилучено.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють причетність зловмисника до вчинення інших злочинів.

Поліцейські вкотре закликають громадян – відчувши небезпеку або потрапивши у нестандартну ситуацію, будьте пильними та керуйтесь здоровим глуздом. Не дайте шахраям ошукати себе.

Розмовляючи з незнайомцем, завжди спершу з’ясуйте, з ким ви маєте справу. Якщо вам повідомили якусь інформацію про вашого родича, зателефонуйте йому (їй) та з’ясуйте чи це правда. Ніколи не повідомляйте підозрілим незнайомцям свою домашню адресу та не передавайте їм гроші. У випадку, якщо вами зацікавились шахраї, негайно повідомляйте про це у поліцію.