Упродовж поточного року на фінансування комунальних закладів охорони здоров’я Львівщини передбачили понад 9,2 млрд гривень. З державного бюджету медичні заклади області отримають понад 7,8 млрд грн через Національну службу здоров’я України та з місцевих бюджетів майже 1,4 млрд гривень.

Як інформують у департаменті фінансів Львівської ОВА за кошти місцевих бюджетів забезпечується виконання повноважень місцевих органів влади у системі охорони здоров’я області та дофінансовуються медичні підприємства.

Зокрема, приблизно половина (690 млн грн) з передбачених у місцевих бюджетах коштів використовується на оплату комунальних послуг та спожитих енергоносіїв, на заробітну плату медикам планують скерувати 328 млн грн або 23%, придбання медикаментів пільговим категоріям громадян та виплату пільгових пенсій – 144 млн грн або 10% загального обсягу витрат.

Також у рамках реалізації обласної програми підтримки галузі охорони здоров’я на забезпечення медичними препаратами дітей з інвалідністю передбачили понад 36 млн грн, надання спеціалізованої медичної допомоги особам, які постраждали під час Революції Гідності та антитерористичної операції – 5,5 млн грн, покращення медичної допомоги онкологічним хворим – 13 млн грн, лікування інших захворювань – 27 млн гривень. До слова, з обласного бюджету на цю мету вже виділили приблизно 5 млн гривень.

Загалом комунальні медичні заклади області за чотири місяці поточного року з бюджетів усіх рівнів отримали 3,1 млрд грн, з яких фінансова допомога з місцевих бюджетів – 559 млн гривень.