У Львівській області розгорнули вже третій польовий госпіталь для лікування поранених військових та тимчасово переміщених осіб, які були вимушені виїхати з домівок через війну. Госпіталь передали Україні рішенням уряду Королівства Нідерландів. 

Мобільний медичний заклад розрахований на 50 ліжко-місць, а його структура включає: 

·      операційну; 
·      реанімаційні ліжка;
·      відділення інтенсивної терапії;
·      відділення рентген-діагностики;
·      апарати ультразвукової діагностики; 
·      клінічну лабораторію з банком крові;
·      кисневий концентратор. 
Також він обладнаний системою фільтрації та очищення повітря.    

Новостворений госпіталь повністю автономний та обладнаний за останнім словом техніки. Він може працювати без електропостачання на дизель-генераторі та забезпечений всіма необхідними запасами медикаментів та витратних матеріалів на рік роботи за повного завантаження.

Завдяки приєднанню до інтернет-мережі через StarLink лікарі можуть в режимі онлайн консультуватися з колегами різних профілів з інших країн та обмінюватися міжнародним досвідом. 

Вперше мобільний медичний заклад використали під час воєнних дій у Сирії, де він отримав схвальні відгуки щодо роботи в умовах пустелі.

Наразі триває формування штату спеціалістів. Тут працюватимуть медики, які були вимушені виїхати у західні регіони через війну. Окрім того, бажання працювати у госпіталі та допомагати українським медикам протидіяти військовій агресії рф виявили медики з Канади та США.

Як розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький, з міркувань безпеки точне розташування госпіталю не повідомляють. За його словами, працюватиме госпіталь як один з підрозділів місцевої лікарні громади, на території якої його розгорнули.

«Зараз формують штат працівників, тож прийом пацієнтів ще не розпочато», - додав Максим Козицький.