Сьогодні три місяці як зареєстрували ЛОК - Львівський Оборонний Кластер. За 3 офіційних місяці передали 60 000 бронежилетів та реалізували 3 нових проекти.

"Вже з перших днів широкомасштабного вторгнення біля нас почали групуватися десятки людей. Ми почали працювати над виготовленням бронежилетів для наших захисників одразу, а 24 березня отримали й офіційний статус. Пам’ятаю, що сказав команді під час першої наради після реєстрації ЛОКу ", – згадує Максим Плєхов, голова правління ЛОК.

ЛОК — це не просто волонтерство, це професійне волонтерство та ефективне використання коштів. "Ми не закупляємо бронежилети по 15 тис грн за штуку, ми беремо 15 тисяч і за них виготовляємо 3 бронежилети, які безкоштовно передаємо нашим захисникам. Але сьогодні ЛОК — це не тільки бронежилети.  Ми готуємось презентувати три нові проекти: бронежилети для медиків; модернізація автівок, що йдуть на фронт: заміна вікон на полікарбонатні вставки, захист радіатора, встановлення повногабаритної рами, що захищатиме при перекиданні та дозволить прилаштовувати кулемети; гуманітарне розмінування – виготовлення кішок, щупів тощо і формування нового підходу в оснащенні сапера", –  наголошують у кластері

Сьогодні ЛОК у пошуках партнерів та донаторів, аби реалізувати задумане, яке буде актуальним не лише зараз. Наприклад, для розмінування України знадобиться 10 років. Про це сьогодні повідомив Олександр Хорунжий, пресофіцер ДСНС України.

"Мусимо визнати, що ситуація з донатами зараз дуже погіршилася, але ми не опускатимемо рук. На жаль, війна в деяких головах закінчилася, хоча й набирає обертів на Сході і Півдні нашої країни. Якщо не зупинити покидьків там, нам доведеться зупиняти їх на львівських пагорбах. Ми будемо робити свою справу аж до перемоги", –  підкреслюють у кластері.