Триває 89-й день повномасштабної війни Росії проти України. Ворог продовжує атакувати мирні міста, але наші військові дають гідну відсіч. Для підтримки ЗСУ сьогодні з Львівщини передали 15 автомобілів, укомплектованих гуманітарною допомогою та бронежилетами.

Машини придбали за кошти небайдужого бізнесу в межах проєкту «1000 автомобілів свободи». Його ініціаторами є начальник Львівської ОВА Максим Козицький та ГО «Добро.Дій» за підтримки Міжнародного штабу допомоги українцям. 

«Ці автомобілі – це вагома допомога військовим частинам та людям, які перебувають у гарячих точках. Машини використовуватимуть для доставки гуманітарних вантажів, евакуації цивільних із зон бойових дій, перевезення поранених, а після перемоги для розмінування, доставки будівельних матеріалів та патрулювання кордону. Дякую усім, хто долучився до цього проєкту, разом ми наближаємо нашу перемогу», – зазначив Максим Козицький.

ІТ компанія «Sombra» стала одним із партнерів проєкту. Представник компанії Віктор Чех каже, що у час, коли військові борються за нашу свободу, бізнес має бути активним і всіляко допомагати ЗСУ. 

«Наша компанія, загалом відколи розпочалась війна, виділила 400 тисяч доларів для підтримки армії. Робимо це з почуттям відповідальності перед країною. На мій погляд, по-іншому бізнес себе не може поводити у цей складний час», – підкреслив Віктор Чех.  

Усі автомобілі укомплектували бронежилетами від Львівського оборонного кластера та гуманітарними вантажами за сприяння Міжнародного штабу допомоги українцям. 

«З початку війни наш кластер передав вже понад 30 тисяч бронежилетів воїнам на передову. Зараз ми долучаємось до проєкту «1000 автомобілів свободи» і закупили «5000 бронежилетів перемоги», з них сто поїде сьогодні спільно з машинами у східні області. Решту передамо пізніше», – розповів голова правління Львівського оборонного кластеру Максим Плєхов. 

Голова Міжнародного штабу допомоги українцям Анна Крисюк розповідає, що з перших днів масштабної російської агресії проти України, за сприяння штабу передали воїнам та внутрішньо переміщеним особам більше 1800 фур гуманітарних вантажів. 

«Це вже буде третя поїздка представників нашого штабу у східні області. Ми працюємо напряму з державними інституціями, військовими частинами, Міністерством оборони, щоб розуміти чіткі потреби у допомозі, і щоб ці вантажі отримували військові.  Майже 50 країн передають гуманітарну допомогу, співпрацюючи з нами. Хтось фокусує увагу на медичних товарах, дехто на продовольчих. Ми дякуємо за цю колосальну підтримку іноземним партнерам», – наголосила Анна Крисюк. 

За словами організаторів проєкту, наступна поставка автомобілів у східні області буде у червні.