До Львова прибули ще 5 дітей, котрих евакуювали через воєнні дії на території України. Вони – вихованці будинку дитини із Запорізької області. Разом з дітьми приїхали також їхні супроводжувачі.

Евакуйовані дітки дошкільного віку – від 0 до 3 років. Дітей поселили в одному із закладів Львівщини.

Станом на зараз у Львівській області у 21 закладах знайшли прихисток 743 дитини, з них 468 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Серед них, як немовлята, так і діти старшого шкільного віку, яких евакуювали з Донецької, Луганської, Одеської, Харківської, Київської, Чернігівської, Запорізької, Миколаївської та Сумської областей.

«Також на території області перебуває 10 дитячих будинків сімейного типу та 6 прийомних сімей (101 дитина), які прибули із зони проведення бойових дій»- зазначив начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

Дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї розміщені в Яворівському, Самбірському, Стрийському, Червоноградському, Львівському районах та в м. Львів.

До слова, Запорізький обласний спеціалізований будинок дитини відзначив подякою Службу у справах дітей Львівської ОВА за прихисток, підтримку, гостинність, турботу та піклування.