Зловмисники мали при собі підроблені документи, які  надають право на виїзд за межі України у період дії воєнного стану та звільняють від обов’язку мобілізації до Збройних Сил України.                   

Як встановили під час досудового розслідування дізнавачі Яворівського районного відділу поліції, 30-річний мешканець міста Харків власноруч вніс до бланку  тимчасового посвідчення військовозобов’язаного свої анкетні дані, вклеїв фотографію та вписав недостовірні відомості, які звільняють його від обов’язку мобілізації.  Перебуваючи у пункті пропуску «Грушів», чоловік пред’явив підроблений документ для перетину кордону.

Дізнавачі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва  Яворівської окружної прокуратури, повідомили йому про підозру у скоєнні кримінальних проступків, передбачених ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення  та використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - обмеження волі на строк до двох років.

Крім того, 19-річний мешканець Харківської області через один з месенджерів надав свої анкетні дані для виготовлення тимчасового посвідчення військовозобов’язаного із зазначенням непридатності до військової служби та зняттям з військового обліку, який пізніше надав для перевірки під час перетину кордону у цьому ж пункті пропуску.

Дізнавачі повідомили йому про підозру у скоєнні кримінальних проступків, передбачених ч.5 ст.27 - ч.1 ст.358 (Пособництво у підробленні документів) та ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене  санкціями статей, - обмеження волі на строк до двох років. 

Досудові розслідування завершені. Обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.