Усі обвинувачені, мешканці різних регіонів України, чоловіки призовного віку, намагались виїхати у Республіку Польща, пред’явивши інспекторам прикордонної служби підроблені документи.

Дізнавачі секторів дізнання відділення поліції №1 Самбірського районного відділу поліції та Яворівського районного відділу поліції завершили досудові розслідування у трьох кримінальних провадженнях, відкритих за ч.1 ст.358 (Підроблення документів) Кримінального кодексу України та за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України і скерували обвинувальні акти на розгляд суду.

Як встановили правоохоронці, 23-річний мешканець Хмельницької області, 26-річний житель Тернополя та 47-річний мешканець Дніпра надали свої анкетні дані для виготовлення підроблених документів з метою отримання права на виїзд за межі України в період дії воєнного стану та звільнення від мобілізації на службу до ЗСУ.

Підроблені документи у березні-травні чоловіки пред’являли інспекторам прикордонної служби на переходах «Смільниця» та «Краківець» під час спроб перетину державного кордону України з Республікою Польща. В усіх випадках прикордонники виявили, що документи мають ознаки підроблення та повідомили про це поліцейських.

Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченим – обмеження волі на строк до двох років.