Один із найкращих спеціалістів із протезування з Данії Rasmus Sylvest Mortensen приїхав до Першого медичного об’єднання Львова допомагати українським пацієнтам та лікарям.

Менеджер у сфері ортопедії Rasmus Sylvest Mortensen прибув до Львова та кілька днів присвятив роботі з лікарями та пацієнтами Першого медичного об’єднання Львова. Це були лекції про особливості протезування, огляди пацієнтів, під час яких львівські спеціалісти уже виконували заміри. Окрему увагу присвятили фізичній реабілітації тих, хто втратили кінцівки. А найближчим часом тут планують перейти до протезування.

«Наші партнери – данська компанія Sahva – найбільша компанія на ринку Скандинавії, яка виготовляє протези та ортези. Працюють як з дорослими, так і з дітками. Можемо з упевненістю сказати: початок покладено!», - зазначили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Нагадаємо, у Львові відбувся Форум донорів, на якому міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко презентував проєкт Національного реабілітаційного центру «Незламні». Тут допомагатимуть людям, які фізично та ментально постраждали внаслідок військової агресії росії проти України. Окремим напрямом передбачена хірургія, зокрема реконструктивна, а також ортопедія і роботичне протезування. 

Національний центр буде створений в структурі Першого медоб’єднання Львова за підтримки Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства у справах ветеранів України, Львівської обласної військової адміністрації та Львівської міської ради.