Сьогодні, 16 червня, у Митрополичих садах Архикатедрального Собору Святого Юра відбулися урочистості напередодні Дня медичного працівника. Під час них чотирьом медикам Львівщини вручили державні нагороди.

Указом Президента України за значний особистий внесок у державне будівництво, науково-технічний розвиток української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю присвоїли почесне звання «Заслужений лікар України»: Секелі Михайлу Васильовичу, Синенькому Омеляну Володимировичу, Рудницькій Надії Дмитрівні та Кривку Юрію Ярославовичу.

Медиків Львівщини привітав начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Ми усі дякуємо вам за щоденну працю та невтомне служіння. У час війни Збройні сили України боронять нас на фронті, а медичні працівники охороняють наше здоров'я як тут, так і на передовій. Дякую вам за те, що присвятили своє життя найдорожчому, що у кожного є - життю. Ви даруєте людям надію, вислуховуєте їх та ніколи не залишаєтесь осторонь людського горя. Величезне дякую вам», — сказав очільник області.

До привітань приєднався також директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА Орест Чемерис.

«Напередодні вашого професійного свята хочу насамперед подякувати за вашу працю. Низький уклін за ті щоденні подвиги, які ви здійснюєте. Останні декілька років стали викликом не лише для нашої медицини, але й усього світу, адже саме ви першими прийняли на себе удар COVID-19, а зараз невтомно допомагаєте нашим воїнам, лікуючи їх та даючи їм шанс на здорове майбутнє», — наголосив Орест Чемерис.

Також на урочистому заході, ініційованому Комісією з питань охорони здоров’я Львівської архієпархії УГКЦ, вручили подяки колективам Львівського військово-медичного клінічного центру державної прикордонної служби України та Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.