На Львівщині продовжують збирати ранні зернові культури, зокрема озимий ячмінь.

Збирання ранніх зернових культур станом на 15 липня. Господарства усіх категорій області зібрали озимого ячменю на площі 9,6 тис. га (4,2% до всієї посівної площі ранніх зернових культур), намолотили 63,9 тис. тонн зерна, урожайність  -  66,7 ц/га.

Вся посівна площа озимого ячменю складає 22,8 тис.га, збільшена на 600 га до минулого року.

Сільськогосподарські підприємства обмолотили 8,2 тис. га озимого ячменю (41,9 % до посіву), зібрали 55,3 тис.тонн зерна з урожайністю 67,6 ц/га. За аналогічний період торік зібрали 23,8 % посівних площ озимого ячменю, а врожайність була нижчою на 2,4 %  (66,0 ц/га).    

«Цьогорічні посіви озимого ячменю більше минулорічних майже на 3%. Поки що ми випереджаємо показники минулого року за темпами  збирання та врожайністю цієї культури, і сподіваємось на втішні врожаї інших культур», - прокоментувала хід польових робіт Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

У рейтингу посівних площ озимого ячменю лідирує  Червоноградський  район, у якому площа до збирання становить 6,4 тис. га (третина всієї посівної площі по області). На сьогодні в районі вже зібрали 62 % посівної площі  даної культури (4,0 тис.га),  середня врожайність – 60 ц/га.