Через сприятливі погодні умови, цьогорічна жнивна кампанія в області почалася на 5 днів швидше ніж торік.

Розпочалося збирання ранніх зернових культур, а саме озимого ячменю, оскільки він дозріває найшвидше серед зернових колосових культур.

Цьогоріч площа до обмолоту зернових культур за всіма категоріями господарств становить 328,1 тис. га. У сільськогосподарських підприємствах – понад 200 тис. га, господарствах населення – майже 124 тис.га. У сільськогосподарських підприємствах площі до збору ранніх культур становлять 116,5 тис.га, олійних - 196,2 тис. га. 

"Ми розпочали жнива, які цьогоріч мають вагоме значення не тільки для області, а й для країни в цілому через запровадження воєнного стану та будуть непростими для усіх аграріїв. Дотримання оптимальних термінів при збиранні врожаю зернових культур є дуже важливим фактором для збереження вирощеного врожаю, недопущення втрат зерна та його якості. Слід зазначити, що у сьогоднішніх умовах не менш важливо правильно розпорядитися зібраним урожаєм, адже є великі труднощі з експортом і брак елеваторів", - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації  Тетяна Гетьман. 

Обмолот озимого ячменю розпочали на полях Самбірського та Червоноградського районів  на площі 638  га. Намолочено 3,5 тис. тонн зерна, а  врожайність становить 54,7 ц/га.