Сьогодні, 14 червня, відбулася чергова сесія Львівської обласної ради на якій проголосували за перетворення трьох комунальних закладів обласної ради у комунальні некомерційні підприємства.

Мова йде про «Львівське обласне патологоанатомічне бюро», «Будинок дитини №1 для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки» та «Будинок дитини №2 для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки».

Відповідно до рішення депутатів ці комунальні заклади мають стати комунальними некомерційними підприємствами. Це дасть змогу їм укладати угоди на пакети послуг з Національною службою здоров'я України та отримувати фінансування за надані послуги. Зміна форми господарювання у подальшому повинна підвищити ефективність використання бюджетних коштів та покращити зарплату й умови праці для працівників підприємств.

«Перетворення трьох закладів у комунальні некомерційні підприємства дозволить їм контрактувати з Національною службою здоров'я України. Укладання контрактів з НСЗУ на надання послуг є необхідною умовою для покращення послуг закладів охорони здоров’я області», - сказав директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА Орест Чемерис.