За 5 місяців воєнного стану на Стрийщину  переїхали 26 підприємств з різних куточків України: Запорізької, Київської, Луганської, Херсонської, Харківської областей.

Керівник Стрийської РВА Богдан Янко провів робочу зустріч з представниками релокованих підприємств,  які розмістили свої виробничі потужності на Стрийщині.  

Так, 15 підприємств вже відновили свою діяльність, ще  6  орендують  склади для зберігання продукції та виробничих потужностей, інші  на стадії запуску.

Найбільше компаній, які перевезли свою діяльність на Стрийщину, працюють у галузі легкої промисловості, металообробки, торгівлі, а також харчовій і хімічній промисловості.   

До прикладу, в Новому Роздолі розмістило свої виробничі потужності швейне виробництво ТзОВ «Денаві». Релокувався бізнес з Харкова. Підприємство отримало фінансову допомогу на закупівлю обладнання в сумі 341,5 тис грн згідно з Програмою підтримки бізнесу у Львівській області на період воєнного стану. Тепер  на підприємстві працює 22 працівника, які отримують заробітну плату і сплачують податки. 

ТОВ «ФЛЕШКОМ», які також релокувалися із Харкова тепер успішно здійснюють торгівлю комп’ютерами, периферійним устаткуванням і програмним забезпеченням у Стрию і забезпечили 10 людей робочими місцями, в планах надати роботу ще 30 людям. 

Підприємства, які зайшли на територію району планують і після війни залишитись на теренах Стрийщини. 

Обговорили і проблемні питання.

«Стрийщина зацікавлена в тому, щоб бізнес заходив на нашу територію, адже це нові робочі місця, сплата податків. Ми продовжуємо комунікувати  з кожним підприємством.  Також проводимо інформаційно-роз’яснювальну роботу, до прикладу щодо можливостей Програми підтримки бізнесу у Львівській області». – зазначив Богдан Янко.