В умовах воєнного стану наповнення коштами державного бюджету має пріоритетніше значення порівняно з бюджетами місцевими, адже саме державний бюджет несе основний тягар витрат на оборону країни.

За п’ять місяців цього року Львівщина поповнила держбюджет податками на 24 млрд грн. Це на 3,4 млрд грн або на 17 % більше порівняно з надходженнями за відповідний період торік (причому, травень до травня – на 30 %).

Як зазначають у департаменті фінансів Львівської ОВА, за сучасних умов це більш ніж суттєва динаміка. Забезпечено вказаний приріст надходження саме податкових платежів, адже із зрозумілих причин розраховувати на достатні обсяги митних надходжень в теперішніх умовах не доводиться.

Найбільшого приросту платники Львівщини домоглися щодо рентних платежів за природні ресурси – у 2,9 разів або на 1,7 млрд грн. На 36 % або 0,7 млрд грн більше надійшло податку на прибуток підприємств, на 33 % або 1,7 млрд грн – збору податку на додану вартість з вироблених товарів, на 15 % або 0,3 млрд грн – податку на доходи фізичних осіб.


Увага! Читайте нас в телеграм-каналі  Новини Status Quo
Там більше інформації!