До Дня захисту дітей на Львівщині стартував проєкт від Львівської обласної військової адміністрації під назвою «Літо без тривог». Відтак понад 100 дітей зі Запорізької, Миколаївської та Київської областей активно провели час в одному з найбільших парків розваг на заході України – «УРУРУ».

Сам проєкт покликаний підтримати дітей-сиріт та внутрішньо переміщених діток, які зараз проживають на теренах області, тобто близько тисячі, та подарувати їм щасливі емоції.

Упродовж дня діти вдосталь насолодились атракціями: гойдались, стрибали на батутах, спускались з величезних гірок, лазили плетеними сітками, досліджували динозаврів. Опісля всіх розваг для дітей організували смачний обід.

Привітали діток на Львівщині начальник ЛОВА Максим Козицький, заступник начальника Олександр Кулепін, начальниця управління туризму та курортів Наталя Табака та начальник Служби у справах дітей Володимир Лис.

«Дитинство – це безтурботна пора, яка залишає помітний слід у нашому житті. До певної міри, це наша суперсила. Якщо ми наповнені гарними дитячими спогадами, їх простіше наслідувати. Йдеться про ментальне здоров’я, яке дуже важливе для людини. Воно допомагає нам рухатись вперед, бути ефективними. Головне завдання дорослих – бути правильним прикладом та робити дітей щасливими, навіть у час війни», – акцентував Максим Козицький.

Надалі заплановані ще з десяток мандрівок Львівщиною, де юні відвідувачі зможуть активно провести час, вивільнитися від негативу та набратись позитивних емоцій: походи в гори, відпочинок на воді, відвідини агротуристичних локацій, інтерактивних музеїв.

Якщо ж ви хочете долучитися до проєкту чи надати свою локацію для проведення схожих заходів, звертайтесь в управління туризму та курортів або ж телефонуйте за номером 0956638035 – Мар’яна (лише у робочий час).

Партнерами сьогоднішнього свята були: Парк розваг «УРУРУ», Spodaryk travel restaurant, McDonald’s, «Галицька цитадель», «Лодмар Україна». А також міжнародні партнери: New Horizons for children та Aerial Recovery Group.

Про безпеку дітей дбали фахівці Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Організатори: управління туризму та курортів та Служба у справах дітей Львівської ОВА.