Госпродпотребслужба, отравились, корпоратив, "Арго", железная  дорога

Держпродспоживслужба Львівської області завершила епідрозслідування випадків кишкових захворювань працівників Львівської залізниці, котрі святкували новорічний корпоратив у ресторані готельно-ресторанного комплексу "Арго". Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби Львівської області. 

Згідно даних лабораторних досліджень продуктів харчування, змивів, що відбирались фахівцями Держпродспоживслужби та проводились Львівською регіональною лабораторією ветеринарної медицини та ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України", відхилень не виявлено.

Захворілі споживали на корпоративі принесені кремові вироби власного виробництва.

Залишки страв з банкету, у т.ч. кондитерські та кулінарні вироби, клієнтами ресторану були забрані для подальшого споживання. Умови зберігання та терміни споживання останніх невідомі.

Факти приносу та споживання страв (продуктів) власного виробництва під час святкування подій у закладах громадського харчування є частим порушенням, що фіксуються, у т.ч. при розслідуванні спалахів гострих кишкових інфекцій. Проте, незважаючи на обізнаність, суб’єкти господарювання не приділяють належної уваги вищезгаданим фактам, у т.ч. щодо епіднебезпечної продукції з обмеженими термінами реалізації та особливими умовами зберігання. Умови  виготовлення такої продукції невідомі.

Ймовірність непричетності закладу до випадків захворювань працівників залізниці підтверджується відсутністю звернень за меддопомогою інших клієнтів, що в цей період проживали та харчувались у ресторані.


Госпродпотребслужба Львовской области завершила эпидрасследование случаев кишечных заболеваний работников Львовской железной дороги, которые праздновали новогодний корпоратив в ресторане гостинично-ресторанного комплекса "Арго". Об этом сообщает пресс-служба Госпродпотребслужба Львовской области. 

Согласно данным лабораторных исследований продуктов питания, смывов, которые отбирались специалистами Госпродпотребслужба и проводились Львовской региональной лабораторией ветеринарной медицины и ГУ "Львовский областной лабораторный центр МЗ Украины", отклонений не выявлено.

Заболевшие потребляли на корпоративе принесенные кремовые изделия собственного производства.

Остатки блюд с банкета, в т.ч. кондитерские и кулинарные изделия, клиенты ресторана взяли для дальнейшего потребления. Условия хранения и сроки потребления последних неизвестны.

Факты приношения и потребления блюд (продуктов) собственного производства во время празднования событий в заведениях общественного питания является частым нарушением, которые фиксируются, в т.ч. при расследовании вспышек острых кишечных инфекций. Однако, несмотря на осведомленность, предприятия не уделяют должного внимания вышеупомянутым фактам, в т.ч. по эпидопасной продукции с ограниченными сроками реализации и особыми условиями хранения. Условия изготовления такой продукции неизвестны.

Вероятность непричастности заведения к случаям заболеваний работников железной дороги подтверждается отсутствием обращений за медпомощью других клиентов, которые в этот период проживали и питались в ресторане.