АЧС, ЛьвовщинаНа кордоні Старосамбірського району та Республіки Польща виявлено перший спалах АЧС. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

За інформацією головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області 26 вересня, в особистому селянському господарстві в селі  Грозьово Старосамбірського району, яке розташоване на кордоні з Польською Республікою виявили перший спалах захворювання африканської чуми свиней. Відповідно до результатів діагностичного дослідження патматеріалу від свиноматки, що загинула, фахівці встановили збудника африканської чуми свиней.

Також відібрані проби біоматеріалу  направили на дослідження в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи  в м. Київ для остаточного підтвердження діагнозу.

В осередку захворювання вживають заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.


На границе Старосамборского района и Республики Польша обнаружена первая вспышка АЧС. Об этом сообщает пресс-служба Львовской облгосадминистрации.

По информации главного управления Госпродпотребслужбы во Львовской области 26 сентября, в личном крестьянском хозяйстве в селе Грозово Старосамборского района, расположенного на границе с Польской Республикой обнаружили первую вспышку заболевания африканской чумы свиней. Согласно результатам диагностического исследования патматериала от погибшей свиноматки,  специалисты установили возбудителя африканской чумы свиней.

Также отобранные пробы биоматериала направили на исследование в Государственный научно-исследовательский институт по лабораторной диагностике и ветеринарно-санитарной экспертизе в г. Киев для окончательного подтверждения диагноза.

В очаге заболевания принимают меры по локализации и недопущению распространения возбудителя АЧС.