малярия, заболелиВід початку 2019 року у м. Львові зареєстровано два випадки захворювання малярією. Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області.

У першому випадку чоловік прибув з відрядження з Республіки Конго. В нього розвинулась блискавична форма малярії, його госпіталізовали в КНП Львівської обласної ради "Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня", проте хворий помер. Другий захворівший, якого госпіталізовали з діагнозом "малярія", перебував на Філліпінах на відпочинку. Його стан середньої важкості.

Симптоми малярії проявляються як правило на 10-15 день після укусу інфікованого комара. Перші прояви захворювання – головний біль, слабкість, лихоманка, рясне потовиділення, можуть бути незначними, що ускладнює діагностику малярії. Ранні ознаки малярії подібні до перших симптомів інших захворювань.

Станом на сьогоднішній день не існує методів специфічної профілактики малярії (вакцини), проте захворювання піддається неспецифічній профілактиці та лікуванню.


С начала 2019 года в г. Львове зарегистрировано два случая заболевания малярией. Об этом сообщает ГУ Госпродпотребслужбы во Львовской области.

В первом случае человек прибыл из командировки из Республики Конго. У него развилась молниеносная форма малярии, его госпитализировали в КНП Львовского областного совета "Львовская областная инфекционная клиническая больница", однако больной умер. Второй заболевший, которого госпитализировали с диагнозом "малярия", находился на Филлипинах на отдыхе. Его состояние средней тяжести.

Симптомы малярии проявляются как правило на 10-15 день после укуса инфицированного комара. Первые проявления заболевания - головная боль, слабость, лихорадка, обильное потоотделение, могут быть незначительными, что затрудняет диагностику малярии. Ранние признаки малярии подобны первым симптомам других заболеваний.

По состоянию на сегодняшний день не существует методов специфической профилактики малярии (вакцины), однако заболевание поддается неспецифической профилактике и лечению.