голубика, инвесторІноземна компанія розробила проект вирощування на Львівщині лохини, її подальшої заморозки та пакування. Обласна влада зараз шукає для інвестора потрібну ділянку. Про це повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз, інформує Дивись.info

За словами Наталії Хмиз, є іноземна компанія, яка зробила запит (розробила проект) щодо вирощування на 100 га лохини, її заморозки, пакування і так далі.

"Зараз ми маємо сформувати пропозицію земельної ділянки з особливостями грунту і, маючи аудит, кожен район подає свої пропозиції, а інвестор для себе буде визначати, що йому цікаво", - зазначила вона.

Очільниця департаменту каже, що в області довго працювали над тим, щоб на Львівщини почали розвивати вирощування ягід. І зараз є ряд інвесторів, які вже чітко визначилися із ділянками, з технічними умовами для того, аби розташувати на теренах Львівщини тунельні заморозки для ягід.

"Це місцеві інвестори - зараз є 3 впевнених проекти. А один з них – це англійський фонд, який залучає кошти з інвестиційних фондів", - додала вона.

Взагалі, на Львівщині, за попередніми підрахунками, є більше 50 тисяч га земель для нових інвестпропозицій.


Иностранная компания разработала проект выращивания на Львовщине голубики, ее дальнейшей заморозки и упаковки. Областные власти сейчас ищет для инвестора нужный участок. Об этом сообщила директор департамента агропромышленного развития Львовской ОГА Наталья Хворост, передает Дивись.info

По словам Натальи Хворост, иностранная компания сделала запрос (разработала проект) по выращиванию на 100 га голубики, ее заморозке, упаковке и так далее.

"Сейчас мы должны сформировать предложение земельного участка с особенностями почвы и, имея аудит, каждый район подает свои предложения, а инвестор для себя будет определять, что ему интересно", - отметила она.

Руководительница департамента говорит, что в области долго работали над тем, чтобы на Львовщине начали развивать выращивание ягод. И сейчас есть ряд инвесторов, которые уже четко определились с участками, техническими условиями для того, чтобы расположить на территории Львовщины туннельную заморозку для ягод.

"Это местные инвесторы - сейчас есть 3 уверенных проекты. Один из них - это английский фонд, который привлекает средства из инвестиционных фондов", - добавила она.

Вообще, на Львовщине, по предварительным подсчетам, есть более 50 тыс. га земель для новых инвестпредложений.