суд, ДТП, остановка, смерть19-річний Ростислав Барнійович, який на мікроавтобусі в’їхав у зупинку з людьми в селі Козьова, вийшов на волю. Про це повідомляє ZAXID.NET

Сколівський районний суд звільнив від покарання 19-річного водія, який на смерть збив жінку на зупинці громадського транспорту на трасі Київ-Чоп. Відповідний вирок суд виніс під час засідання 1 листопада.

Аварія трапилась 21 липня цього року у селі Козьова. 19-річний Ростислав Барнійович о 6:50, керуючи мікроавтобусом Renault Trafic, перевищив швидкість, втратив керування і в'їхав на зупинку громадського транспорту. У цей момент там перебувала 42-річна місцева жителька та її доньки 12 та 14 років.

Внаслідок отриманих травм жінка загинула на місці події, а одна з її доньок отримала важкі травми голови.

Під час судового засідання у цій справі 1 листопада Ростислав Барнійович повністю визнав свою провину і попросив не карати його суворо. Під час винесення вироку Барнійовичу суд врахував його позитивну характеристику з СІЗО і те, що він виплатив сім’ї загиблої жінки 150 тис. грн моральної компенсації.

Відтак суддя Андрій Брона призначив винуватцю смертельної ДТП два роки умовного покарання, протягом яких він має повідомляти правоохоронців про зміну місця проживання чи роботи. Окрім того, Ростислава Барнійовича позбавили водійських прав на два роки.

Зазначимо, що прокуратура може оскаржити цей вирок суду упродовж 30 днів з моменту його проголошення.


19-летний Ростислав Барнийович, который на микроавтобусе въехал в остановку с людьми в селе Козева, вышел на свободу. Об этом сообщает ZAXID.NET. 

Сколевский районный суд освободил от наказания 19-летнего водителя, который насмерть сбил женщину на остановке общественного транспорта на трассе Киев-Чоп. Соответствующий приговор суд вынес на заседании 1 ноября.

Авария произошла 21 июля этого года в селе Козева. 19-летний Ростислав Барнийович в 6:50, управляя микроавтобусом Renault Trafic, превысил скорость, потерял управление и въехал на остановку общественного транспорта. В этот момент там находилась 42-летняя местная жительница и ее дочери 12 и 14 лет.

В результате полученных травм женщина погибла на месте происшествия, а одна из ее дочерей получила тяжелые травмы головы.

Во время судебного заседания по этому делу 1 ноября Ростислав Барнийович полностью признал свою вину и попросил не наказывать его строго. При вынесении приговора Барнийовичу суд учел его положительную характеристику из СИЗО и то, что он выплатил семье погибшей женщины 150 тыс. грн моральной компенсации.

Поэтому судья Андрей Брона назначил виновнику смертельного ДТП два года условного наказания, в течение которых он должен сообщать правоохранителям о перемене места жительства или работы. Кроме того, Ростислава Барнийовича лишили водительских прав на два года.

Отметим, что прокуратура может обжаловать этот приговор суда в течение 30 дней с момента его провозглашения.