ботулизм, мясные консервы, паштетПісля вживання м’ясної консерви жінка в важкому стані опинилась в лікарні з діагнозом “ботулізм”. Про це повідомляє “Львівська газета”

Це перший випадок захворювання на ботулізм на Львівщині у цьому році. За словами головного епідеміолога Львівщини, лікаря-епідеміолога Львівської обласної інфекційної лікарні Наталії Тімко, попри застереження лікарів щодо домашньої консервації, щороку до лікарні потрапляють пацієнти з ботулізмом. У 2016 році у Львівській області зареєстрували два випадки захворювання на ботулізм: занедужали 4 особи (мешканці Кам’янко-Бузького району та Львова), які вживали м’ясну консервацію з яловичини та м’ясний паштет із субпродуктів домашнього виготовлення. А у 2015 році було зареєстровано 10 випадків із 15-ма потерпілими, серед яких була й дитина та один летальний випадок серед дорослих.

Нинішня пацієнтка інфекційної лікарні , 49-річна жінка, розповіла лікарям, що споживала домашню м’ясну консерву, яку ж сама і закривала. І невдовзі їй стало погано. Лікарі після обстеження поставили діагноз – ботулізм. Зараз її стан – стабільно важкий.


После употребления мясной консервы женщина в тяжелом состоянии оказалась в больнице с диагнозом “ботулизм”. Об этом сообщает "Львовская газета"

Это первый случай заболевания ботулизмом на Львовщине в этом году. По словам главного эпидемиолога Львовщины, врача-эпидемиолога Львовской областной инфекционной больницы Натальи Тимко, несмотря на предостережения врачей о домашней консервации, ежегодно в больницу попадают пациенты с ботулизмом. В 2016 году в Львовской области зарегистрировали два случая заболевания ботулизмом: заболели 4 человека (жители Каменка-Бугского района и Львова), которые употребляли мясную консервацию из говядины и мясной паштет из субпродуктов домашнего производства. А в 2015 году было зарегистрировано 10 случаев с 15-ю пострадавшими, среди которых была и ребенок и один летальный случай среди взрослых.

Нынешняя пациентка инфекционной больнице, 49-летняя женщина, рассказала врачам, что употребляла домашние мясные консервы, которые сама закрывала. Вскоре ей стало плохо. Врачи после обследования поставили диагноз - ботулизм. Сейчас ее состояние - стабильно тяжелое.