Єгермейстер — це відомий німецький лікер, який має міцність 35%. У перекладі з німецької назва звучить як Старший Єгер. Виробляють алкогольний напій методом настоювання певних трав із застосуванням подальшої витримки алкоголю в спеціальних дубових бочках. Про історію виникнення лікеру і про те, як правильно його пити, розповімо нижче.
Трохи історії
Популярний алкогольний напій випускає компанія Mast-Jägermeister AG у Вольфенбюттеле з 1935 року. Спочатку лікер мав статус лікарського засобу, який стимулював травлення. Але пацієнти, гідно оцінивши його смакові якості, почали пити трав'янистий алкоголь заради задоволення. Сьогодні, якщо ви вирішите купити Егермейстер, то теж зможете випробувати на собі його лікувальні властивості.
Приблизно з 1970 року популярний напій експортують у понад 20 країн світу. Усе завдяки легендарному гурту «Металіка», а також рекламним роликам для автоперегонів ДТМ і Формула 1, у яких прославляли Jägermeister.
Що в складі
Точний рецепт напою знають тільки його автори. Відомо лише те, що в складі спирт, цукор, вода, карамель, коріандр, імбир, шафран, кориця, пряна гвоздика. Після збору трав вручну їх спочатку добре просушують, потім перемелюють і змішують, підбираючи певні пропорції.
Трав'яну добірку заливають спиртом, довго настоюють, а потім дистилюють кілька разів. Лікер витримують у спеціальних дубових бочках, а потім піддають фільтрації. На кінцевому етапі додають карамель і цукор.
Як правильно пити
Вживати популярний німецький лікер можна кількома способами. Перший і він же класичний — крижаний шот. У цьому разі алкоголь п'ють у чистому вигляді, попередньо охолодивши до температури +18°. Наливають напій у маленькі горілчані чарки, які попередньо теж можна охолодити. П'ють його в цьому випадку залпом.
Можна пити Егермейстер і теплим. Водночас необхідно довести напій до температури приблизно 25-30°.
У такому стані його трав'янистий смак і аромат розкриваються інтенсивніше. Вважається, що всього близько 40 мл лікеру добре стимулюють травлення і благотворно впливають на емоційний стан.
Можна експериментувати і пробувати популярний німецький алкоголь у складі коктейлів. Найпоширеніші з них: Чорна кров зі спрайтом, Блю курасао, Кукумбер, у якому є навіть свіжі огірки, а також багато інших цікавих інгредієнтів.
Вирішивши готувати коктейлі, точно дотримуйтесь пропорцій, щоби сповна насолодитися смаком і ароматом готового напою. Не забувайте про тематичні прикраси. Вони створюють настрій.
Будьте уважні: під час дегустації міцного алкоголю дотримуйтесь міри. Пам'ятайте про те, що алкоголь, куплений через каталог MAUDAU або в будь-якому іншому магазині, краще не змішувати з іншим видом у межах одного вечора.