Маючи на кухні блендер, можна приготувати безліч смачних страв. Це і знайомі нам овочеві пюре, і печінковий паштет, смузі, супи, закуски, десерти. З рецептами приготування деяких з них ми хочемо з вами поділитись.

Паштет із курячої печінки

Ми спробували паштети лише всередині минулого століття. А от Франція і Німеччина вже близько 250 років сперечаються з приводу звання його батьківщиною.

Інгредієнти

До складу паштету входять:

  • 500 г курячої печінки;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 2 столові ложки олії;
  • 100 г вершкового масла.

Сіль, перець додаються за смаком.

Особливості приготування

Наріжте вимиті та очищені овочі кружальцями. Обсмажте цибулю на повільному вогні протягом 3-4 хвилин, після чого додайте моркву. Вони повинні придбати золотистий колір.

Промиту печінку трішки подрібніть і додайте до овочів. Приправте перцем, сіллю, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності (приблизно 15-20 хвилин).

Перекладіть інгредієнти в глибоку миску, дайте трішки остигнути, після чого додайте вершкове масло й пробийте блендером до однорідності. Перед подачею на стіл потримайте готовий паштет у холодильнику до повного охолодження.

Сирний крем-суп з куркою

Ніжна та смачна перша страва підійде як на кожний день, так і для вишуканої сімейної вечері. Приготувати її також допоможуть побутові електричні блендери.

Інгредієнти

  • 2 л води;
  • 250 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 400 г твердого сиру;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 50 г вершкового масла
  • 2 столові ложки олії;
  • 250 мл вершків (33%).

Сіль додається за смаком. Для подачі підготуйте невеликий пучок зелені та грінки.

Особливості приготування

Відваріть шматок курячого філе протягом 30 хвилин для отримання бульйону. Викладіть філе й посоліть за смаком.

Очистіть і наріжте цибулю напівкільцями. Обсмажте її на повільному вогні у рослинній олії протягом 5-7 хвилин. Додайте борошно так, щоб не було грудочок, і помішуйте до пом’якшення цибулі.

Відварену грудку, цибулю, вершкове масло додайте до бульйону та перебийте до однорідності. На крупній тертці натріть твердий сир у каструлю. Додайте охолоджені вершки і ретельно перемішайте. На повільному вогні варіть суп до повного розчинення сиру. Під час подачі на стіл приправте блюдо зеленню, додайте грінки.

Чорничний смузі з вівсяними пластівцями

Смузі з вівсянкою – чудова альтернатива на сніданок звичайній каші. Попередньо варити пластівці не потрібно.

Інгредієнти

  • 50 г вівсяних пластівців;
  • 125 мл води;
  • 250 мл молока;
  • 100 г свіжої або замороженої чорниці.

До суміші додаються за смаком 2 столові ложки меду, варення або ягідного сиропу.

Особливості приготування

Вівсяні пластівці залийте окропом і відправте у мікрохвильову піч на 2 хвилини. У готову кашу додайте чорницю і перебийте інгредієнти до стану пюре. Додайте до суміші молоко і знову збийте.

Якщо ви любите більш солодкі смузі, додайте до суміші також мед, ягідний сироп або юшку з варення.