Поліція затримала трьох львів'ян, які за 12 тис. доларів обіцяли перевезти ухилянта за кордон. Про це повідомлє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Підозрювані зобов'язувалися виготовити для знайомого відповідні документи, на підставі яких він зміг би безперешкодно перетнути кордон та потрапити до країн ЄС. Встановлено, що першу частину обумовленої суми підозрювані отримали у грудні минулого року через посередницю, яка не була обізнана у злочинних планах вказаних осіб.

Другу частину розміром 6 тис. євро спільники отримали цьогоріч у січні на території торгового центру у Львові. Їх викрили "на гарячому" та затримали.

У прес-службі поліції Львівської області зазначають, що зловмисники мали допомогти знайомому знятися з військового обліку. Крім цього, вони обіцяли вивезти його до однієї з країн ЄС.

Дії трьох затриманих кваліфікують за статтею про незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 ККУ). Санкція статті передбачає від семи до дев'яти років в'язниці з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.