У вівторок, 30 травня, о 12:00 апеляційний господарський суд вирішить, чи можна за допомогою «чорних реєстраторів» забирати в громади ділянку у центрі міста. Таким чином львів’ян хочуть обікрасти на 500 мільйонів гривень, заявив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий.
фото з архіву
фото з архівуЗавантажити фото
«Йдеться про територію біля Оперного театру, де ще донедавна був ринок «Добробут», а також велику кількість нерухомості в центральній частині міста», - йдеться у повідомленні мера.

Відтак міський голова Львова Андрій Садовий особисто прийде на суд разом із заступниками та усіма членами виконкому Львівської міської ради. «Це справді важлива справа! Прошу максимального розголосу! Журналісти та львів’яни, треба відстояти справедливість!», - зазначив Андрій Садовий.

Зараз місто планує повернути цю ділянку в комунальну власність, аби відтворити історичний громадський простір із оновленою архітектурою.

Нагадаємо, 30 років тому на території теперішнього ринку «Добробут»  планували збудувати 5-поверховий готель «Золотий лев» з автостоянкою. Компанія обіцяла кошти і техніку, а Львівська міська рада – виділити ділянку за Оперним театром і знести 3 будинки, які заважали реалізації проєкту. Місто свою частину зобов'язань виконало. Забудовник лиш збудував фундамент, на якому у 1997 році  облаштували тимчасовий ринок «Добробут», що мав працювати, допоки інвестор не відновить будівництво готелю. Та торгівля затягнулась на чверть століття.

ТОВ «Спільне українсько-австрійське підприємство «Галінвест» належить австрійській компанії, кінцевим бенефіціаром якого є львівʼянин Валерій Холодило.