Берлінська транспортна компанія готова безоплатно передати Львову 12 вживаних робочих трамваїв КТ4D та запчастини до них. Львів має оплатити транспортування, розмитнення та переобладнання вагонів під ширину львівської колії. Про це розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Такі трамваї у Львові. Ще у 2018 році місто придбало у Берліні 30 вживаних трамваїв КТ4D. Вони себе досить добре зарекомендували, зокрема, у них є модернізована система керування та живлення», - пояснив Олег Забарило.

За його словами, місто повинно понести витрати на доставку, розмитнення та переобладнання вагонів. За попередніми підрахунками, йдеться про суму понад 24 млн грн. Зокрема, щодо доставки, то ЛКП «Львівелектротранс» уже оголосило відповідну закупівлю, тож охочі можуть подаватися та брати участь у тендері. Також є необхідність сплати митних платежів. Крім того, потрібно переобладнати візки з широкої на вузьку колію.

Олег Забарило додав, що усі трамваї місто мало б отримати навесні – з середини квітня до кінця травня.

Як уточнили у ЛКП «Львівелектротранс», перші трамваї можуть виїхати на лінії наприкінці травня - на початку червня цього року. Планується, що вони курсуватимуть на маршрутах №№3 та 6.