Прикордонники на Львівщині викрили одразу три фіктивні подружжя. Метою шлюбів був перетин кордону військовозобов’язаними чоловіками, повідомляє 7 прикордонний Карпатський загін.

У першому випадку 37-річний чоловік хотів перетнути кордон з дружиною, яка мала інвалідність першої групи. Прямувало «подружжя» нібито на лікування в Польщу. Разом з ними була і попередня дружина чоловіка, який розлучився з нею місяць тому. Усі троє прямували в Польщу з Запоріжжя.

Ще один чоловік, 23-річний львів’янин, намагався перетнути кордон зі своєю одноліткою, яка мала інвалідність другої групи. За послуги «дружини» жінка мала отримати 1500 доларів.

Окрім того, 46-річний мешканець Черкас уклав шлюб з 54-річною жінкою, яка мала інвалідність першої групи. Під час спілкування «подружжя» визнало, що шлюб уклали за розрахунком. Жінка після переправлення чоловіка за кордон мала отримати 2000 доларів.

У всіх випадках правоохоронці відкрили кримінальні провадження. Максимальне покарання — позбавлення волі на 9 років з конфіскацією майна.