У Львові хочуть облаштувати сад для реабілітації військових, їх рідних та дітей, які постраждали від війни. Його хочуть створити за зразком саду у чеському мусті Брно, повідомили у Львівській міській раді.

Відкритий сад в центрі міста Брно, яке є побратимом Львова, – це великий простір з різними екологічними та освітніми активностями для дітей та дорослих. Там можна орендувати грядки для вирощування овочів чи простір для подій. Також у саду є енергоефективна будівля з зеленим дахом, яку винаймають під офіси чи для проведення конференцій. Такий простір поєднує освітню, культурну та практичну складові.

Такий відкритий сад міг би стати частиною екосистеми НЕЗЛАМНІ та місцем для реабілітації дорослих та дітей, які постраждали від війни. Нині у Львові розглядають можливість облаштування такого саду у просторі Розсадник, що у парку «Залізна Вода».

За словами керівниці управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Галини Микітчак, нині напрацьовують ідеї, щодо того, яким може бути відкритий сад у Львові. 

Проєкт відкритого саду стане продовженням співпраці з містом Брно. У червні 2024 року чеське місто Брно стало 29 містом-побратимом Львова.