Цього року у Стрийській, Грабовецько-Дулібівській та Моршинській ОТГ перейшли до повного впровадження е-квитка у громадському транспорті.

ТОВ «Українські геоінформаційні системи» спільно з оператором АСООП ТОВ «ГІС-СЕРВІС»  запровадили безготівкову оплату проїзду, якою станом на сьогодні можна скористатися у громадському транспорті трьох територіальних громад Стрийщини.

Відтепер на території цих громад можна безготівково оплатити проїзд за допомогою транспортної картки «Socium», QR-кодом, застосунком та платіжною банківською карткою. 

Зазначимо, що у 2022 році ЦНАПи безкоштовно видали понад 20 тисяч персоналізованих соціальних карток «Socium» для різних категорій пільговиків. Опісля, послуга стала доступною й для інших пасажирів за допомогою транспортної картки та мобільного застосунку «Socium».

Транспортну картку е-квиток «Socium» можна придбати у Стрию в магазині «Навчальна книга» (вул. Хмельницького, 39) та на Автостанції м. Стрий АС-3 (Пасаж). Картку пасажир прикладає до валідатора, який зчитує відповідну суму коштів для оплати проїзду. Скануючи QR-код у салоні рухомого складу, пасажир також може безготівково оплатити проїзд. Якщо пасажирові комфортніше скористатися банківською карткою, то він може це зробити через валідатор, який розміщений поруч із водієм. Готівкою також можна оплатити, отримавши паперовий квиток у водія, проте вартість проїзду буде дорожчою.