Сьогодні фахівці департаменту охорони здоров’я Львівської військової адміністрації отримали допомогу від міжнародної корпорації АрселорМіттал на загальну суму майже 250 тисяч доларів.

Результатом співпраці бізнесу та львівської адміністрації стане більш швидка і ефективна допомога пораненим і цивільним жертвам війни в Україні. Фахівці департаменту допомогли скласти перелік медичних засобів та обладнання, яких невідкладно потребують хірурги. Медобладнання вже завантажили на складські майданчики і незабаром його розподілять між хірургічними відділеннями лікарень Львова та області.

«Львівські лікарні не були достатньо обладнані для надання допомоги великій кількості пацієнтів з політравмами, оскільки в мирний час їх не буває настільки багато. Це, на жаль, специфіка війни. У нас зараз зовсім інший контингент і кількість пацієнтів, ніж було раніше. Нове обладнання спростить і покращить роботу хірургів у відділеннях травматології та ортопедії. Лікарі будуть успішнішими при виконанні операцій і зможуть отримати кращі результати і виживання і реабілітації пацієнтів», - сказав Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я Львівської військової адміністрації.

Серед нового медичного обладнання для львівських лікарень – німецький хірургічний електроінструмент. Це дві травматологічні ортопедичні дрилі, які спроєктовані таким чином, щоб зменшити вібрацію при хірургічних втручаннях в роботі з політравмами. Також чотири електрокоагулятори – це спеціальний апарат, що спаює судини та зупиняє кровотечу під час операцій. Таке обладнання здатне працювати із судинами усіх діаметрів – від найменших до найбільших. Також компанія передала в Україну декілька тисяч спеціальних кровоспинних бандажів і бандажів для ран, антисептичних та кровоспинних пластирів.

«Міжнародний масштаб корпорації АрселорМіттал відшукав найнеобхідніше медичне обладнання в різних країнах світу – Польщі, Німеччині, Іспанії. За допомогою наших польських колег ми зібрали вантаж, транспортували його до Львова і сподіваємось, що медична допомога тут буде ще більш ефективною», – зазначив Мауро Лонгобардо, гендиректор українського підприємства «АрселорМіттал Кривий Ріг», яке працює у складі міжнародної корпорації.