У клініці мобілізованим перед відправленням на фронт безкоштовно надаватимуть стоматологічні послуги.

Сьогодні, 12 червня, у Новояворівську відкрили першу в Україні клініку дофронтової стоматологічної допомоги Dental Front. Відкрили клініку Асоціація імплантологів України, небайдужі стоматологічні компанії та спеціалісти сфери за підтримки Львівської ОВА.

Як зазначають в Асоціації, кожен третій боєць має стоматологічну проблему. Через це наші захисники і захисниці, потрапивши на фронт, відчувають великий дискомфорт та часто страждають на нестерпний біль.

У відкритті клініки взяли участь начальник Львівської ОВА Максим Козицький та директор департаменту охорони здоров’я ЛОВА Орест Чемерис.

Очільник Львівщини зазначив, що місцева влада надала приміщення для клініки, а Львівська ОВА скоординувала усі процеси.

«Реалізація такого проєкту – це справжній дентал-фронт. Наші військові потребують якісних медичних послуг і завдяки благодійній діяльності ми можемо надати допомогу і їм, і державі, перед якою зараз багато викликів.

Дякую ініціаторам проєкту, людям, які прагнуть підтримувати наших військових. Вірю, що Асоціації імплантологів вдасться відкрити такі клініки в усіх областях нашої держави», – наголосив Максим Козицький.

Як розповіла голова та авторка проєкту, президентка Асоціації імплантологів України Маріанна Білик, завдяки Новояворівській міській раді є приміщення площею 52 кв.м. на території Новояворівської поліклініки. Все обладнання у клініці нове – 2 установки, необхідне оптичне та рентген обладнання, проводиться високоякісний процес стерилізації інструментів.

«Загальна вартість цієї клініки – 150 тис. доларів, але цю суму вдалось радикально зменшити завдяки внескам меценатів, волонтерів та небайдужих спеціалістів стоматологічної сфери. Наші захисники мають право на якісну стоматологію за НАТО стандартами! Ми також вдячні за підтримку та координацію Львівській ОВА та департаменту охорони здоров’я зокрема, адже коли ми згуртовані – нам все вдається», – зазначила авторка проєкту.

У клініці стоматологи-волонтери безкоштовно надаватимуть стоматологічну допомогу мобілізованим бійцям. Доступні послуги за напрямами: гігієна, терапія, ендодонтія, хірургія (видалення). За дванадцятигодинний робочий день, в місяць клініка зможе провести 130 процедур гігієни, або 156 порожнин, 78 ендо-, або 260 видалень.

Наступні області, де планують відкрити такі клініки, – Київська та Дніпропетровська. Загалом, у межах проєкту, планують відкрити аналогічні клініки в усіх областях України. Загальна вартість благодійного проєкту – 2 млн доларів.