На площі Ринок у Львові відкрили виставку знищеної Збройними силами України російську техніку «Вистоїмо, переможемо!». Серія аналогічних виставок вже була представлена в країнах Європи, а згодом і помандрує в країни Північної Америки.

«Коли ми вперше побачили цю техніку у звільнених від окупантів містах, ми зрозуміли, що її має побачити весь світ, щоб розуміти, з чим сьогодні має справу Україна. Поляки і чехи були дуже вражені, коли побачили у себе схожу виставку. Після побаченого вони ще більше підтримують Україну. Тому ми будемо продовжувати робити такі виставки у всіх країнах і містах, щоб всі побачили і пересвідчились, що Україна – це щит Європи, це потужна армія, яка докладає максимум зусиль заради вільного світу», – розповіла Мері Акопян, заступниця міністра внутрішніх справ України.

«Кожен танк, кожен вид зброї, який заїжджатиме на нашу землю, має бути знищений. Сьогодні ми бачимо цей прекрасний приклад. Дякуємо за це Збройним силам України, наших захисникам. Сьогодні ми всі разом протистоїмо ворогу, бо тільки в єдності наша сила», – зазначив Андрій Садовий, мер Львова.

На експозиції представлені: російський танк Т-72, самохідні артилерійські установки 2С1 «Гвоздіка» та 2С19 «Мста-С», ракетно-зенітний комплекс «Бук» та протитанковий ракетний комплекс «Штурм» (на базі МТЛБ). Відвідувачі також зможуть на власні очі побачити декілька з 3 000 ракет, випущених російськими загарбниками по українських містах. Біля кожного експоната поставили інформаційно дошку,  з історією, як саме була знищена техніка.

«Дуже символічно, що в центрі Львова сьогодні відкривається виставка зруйнованої техніки. Львів не просто прихистив тисячі українців, які втікали від жахів війни, а ще й став важливим логістичним хабом для обороноздатності нашої держави, значення якого важко переоцінити.

Ідея цієї виставки – це свідчення тих злочинів, які російські окупанти скоювали на нашій території. Проти нас застосували майже всі види озброєння, але ворогу не вдалось і не вдасться зломити наш опір. Саме тому вірю, що одна з таких виставок незабаром відбудеться біля Міжнародного кримінального суду в Гаазі, коли там будуть судити російських злочинців», – наголосив Костянтин Ващенко, державний секретар Міністерства оборони України.

Організатори виставки: Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство оборони України, Львівська обласна військова адміністрація, Львівська міська рада, Державна митна служба України, Media Center Ukraine.