У Державному архіві Львівської області з нагоди Міжнародного дня архівних установ Державний архів Львівської області презентував виставку присвячену документуванню воєнних подій повномасштабної війни російської федерації в Україні.

Працівники головного архіву Львівщини повідомили, що здійснюють документування фактів повномашстабної російсько-української війни від початку вторгнення військ рф. Згодом ініціативу львівських архівістів підтримала Державна архівна служба, видавши офіційний наказ про документування війни.

У відкритті виставки взяв участь заступник начальника Львівської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Кулепін.

"У цей непростий час нам потрібно докладно зберегти пам'ять про події війни для наступних поколінь. Уся країна прокинулася 24-го лютого від звуків вибухів і від тоді багато мирних жителів стали жертвами ворожих ракет у власних домівках. Тому закликаю усіх долучатися до поповнення держархівів документами, які згодом можуть стати свідченнями очевидців, які пережили жах війни та зберегли це у своїх спогадах та документах", - сказав Олександр Кулепін.

В обласному держархіві додали, що матеріали будуть зберігатися постійно у фонді архіву для майбутніх поколінь.

Небайдужих громадян просять надсилати спогади та матеріали на адресу: вул.. Підвальна, 13, м. Львів, 79008 та електронну пошту Державного архіву Львівської області: archive_lviv@arch.gov.ua


Увага! Читайте нас в телеграм-каналі  Новини Status Quo
Там більше інформації!