Сьогодні, 9 травня, на Львівщині військовим ЗСУ передали позашляховики, які напередодні у межах співпраці з Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства передали лісники Польщі за сприяння директора Державних лісів Польщі Йозефа Кубіци. Йдеться про 12 позашляховиків підвищеної прохідності, які використовуватимуть на передовій.

Участь у передачі взяв також начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Дуже вдячний Збройним силам України за ті подвиги, які ви робите на передовій. Ми перемогли німецький нацизм – завдяки нашим захисникам переможемо і російський фашизм. Дякую лісникам Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства за допомогу у пошуку авто для наших військових. Дякую польській стороні, яка з першого дня широкомасштабного вторгнення військ рф в Україну підтримує нас. Така транскордонна співпраця в часи війни є дуже важливою та необхідною для нашої перемоги над ворогом», – сказав очільник області.

Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека розповів, що вже у перші дні великої війни на українсько-польському кордоні відбулися зустрічі польських та львівських лісівників та передача допомоги від лісівників Польщі.

«На звернення Львівського ОУЛМГ для захисників України надали 35 тепловізорів. Для потреб лісової охорони, які входять до тероборони та мобілізовані до ЗСУ, передали 1300 «рюкзаків допомоги». Польща була та залишається надійним партнером України, який підтримує нашу країну в боротьбі з російською агресією», – зазначив Анатолій Дейнека.

У Львівському ОУЛМГ додали, що Польща з перших днів війни оперативно організувала гуманітарну допомогу для біженців, а також стала прихистком для мільйонів українців, які змушені були покинути свої домівки. Польща продовжує надавати Україні військову підтримку і допомагає підвищити її оборонну спроможність.