Здоровий спосіб життя потребує особливого підходу до власного харчування. Багато людей, які дотримуються тієї чи іншої дієти, обмежують свій раціон у солодкому, що не є правильним, адже в розумній кількості солодощі теж можуть бути корисними. Крім того, не всі солодощі шкідливі, є продукти натурального походження, спеціальним чином оброблені, які можна використовувати замість традиційних солодощів, навіть дотримуючись дієти при здоровому харчуванні. До таких натуральних замінників солодощів належать цукати, купити які ви можете на сторінці https://wellnut.com.ua/ua/tsukaty/.

Цукати це одночасно простий та універсальний продукт. Їх можна використовувати як окреме перекушування, а також додавати до складу різноманітних страв, насамперед випічки. Використання цих продуктів замість традиційних солодощів допоможе задовольнити потребу організму в глюкозі і одночасно доставити багато корисних вітамінів та мікроелементів. Асортименти цукатів дуже різноманітний, їх можна приготувати практично з будь-якого фрукта. Широкою популярністю серед покупців користуються асорті із цукатів.

Користь та шкода цукатів

Цукати являють собою оброблені в цукровому сиропі та висушені фрукти та ягоди. Вони можуть мати різні форми, у вигляді кубиків, слайсів, смужок та інші. Традиційні цукати вироблялися виключно з цитрусових, але сьогодні можна зустріти їх із найрізноманітніших фруктів. Головна корисна властивість цих продуктів - це збереження всіх корисних вітамінів і мікроелементів свіжих фруктів. До головного недоліку можна віднести збільшення вмісту цукру в порівнянні зі свіжими фруктами. Проте вони набагато корисніші за традиційні цукерки та солодощі.

Правильно приготовлені цукати зберігають у собі найкорисніші вітаміни, зокрема A, B, C. Вони упорядковують обмін речовин, позитивно впливають на серцево-судинну та нервову системи, а також зміцнюють імунітет.

Найкорисніші для схуднення

Всі цукати корисніші для схуднення ніж шоколадні цукерки і десерти з великим вмістом цукру. Але є серед них і продукти, які не тільки корисні, але ще й активно допомагають спалювати жир. Ці продукти виготовляються з імбиру та ананасу. Вони менш калорійні ніж інші солодощі цього типу, при цьому містять мікроелементи, які прискорюють метаболізм і спалюють жир.

Багато любителів дієт не раз чули про користь ананасу та імбиру в будь-якому вигляді для зниження ваги, цукати з цих продуктів не менш ефективні та здатні задовольнити потребу організму в глюкозі.

Поради дієтологів

При виборі дієтологи рекомендуються дотримуватися таких правил:

Якщо структура продукту дуже жорстка, це може свідчити про неправильне зберігання, такі продукти краще не купувати.

Варто обходити і цукати, що злиплися, вони свідчать про порушення температурного режиму при зберіганні.

Натуральні цукати не мають сильного запаху і яскравого кольору, це результат обробки в цукровому сиропі. Якщо продукт виділяється яскравим кольором та запахом, швидше за все для його виробництва використовували штучні барвники та ароматизатори.

Купуйте продукт тільки в заводській упаковці та ознайомтеся зі складом.

Перевірити якість дуже просто – киньте цукат у киплячу воду. Якщо колір води не змінився і продукт не зменшився у розмірі, то він якісний.