Від сьогодні, 9 травня, довідку про статус ВПО можна отримати також і в Офісах Львівської громади. Раніше такий документ видавали лише у відділах соцзахисту та в ЦНАП, а в Офісах лише реєстрували документи для її видачі. Зініціював створення нової послуги департамент міської агломерації Львівської міської ради.

«Видача таких довідок в Офісах одночасно вигідна для всіх. Це суттєво розвантажить роботу відділів соцзахисту та ЦНАП. Адже через великий наплив переселенців такі довідки видавали із суттєвим запізненням. Вимушеним переселенцям Львівської МТГ вже не треба їхати до Львова – достатньо прийти в Офіс громади, де вони тимчасово проживають. За наявності необхідних документів довідку видають у день звернення. Також видача таких довідок суттєво пришвидшить процес компенсації за комунальні послуги для тих мешканців, які приймають переселенців.

Довідки про статус ВПО видають в усіх Офісах Львівських громад. Для цього наш департамент отримав доступ до державної бази та дозвіл від Міністерства соцзахисту України», - повідомили у департаменті міської агломерації Львівської міської ради.

Нагадаємо, в Офісах Львівських громад приймають документи для відшкодування комунальних витрат, реєструють переселенців та видають їм тимчасові посвідчення.

Нині на території Львівської МТГ зареєстровано понад 7 тисяч вимушено переміщених українців.