Від сьогодні, 6 жовтня, безготівкова оплата доступна на ще одному маршруті – №61. Тепер пасажири і цього маршруту зможуть обрати для себе зручний спосіб оплати за проїзд: або банківською картою чи пристроєм з NFC, або звично – готівкою.

Маршрут №61 сполучає дві громади Львівської МТГ – села Підбірці та Підрясне. На лінії працює 7 великих низькопідлогових автобусів. Перевізник – ЛК АТП-1.

На сьогодні безготівкова оплата за проїзд у Львівській громаді діє вже на десятьох маршрутах - №№1А, 3А, 5А, 10, 11, 39, 58, 59, 61 та 62. За інформацією управління транспорту ЛМР, таким чином безготівковою оплатою охоплено 20% від діючих міських маршрутів.

Відтак, пасажирам нагадують: 

-       при звичній сплаті проїзду готівковкою у водія – обов’язково треба отримати разовий паперовий квиток, який дійсний лише у межах кінцевих зупинок маршруту. Він автоматично валідується у системі при видачі, його необхідно зберігати до кінця поїздки та надати  контролеру для перевірки; 

-       при оплаті проїзду безконтактною банківською карткою з чипом або іншими пристроями з підтримкою NFC – слід орієнтуватися лише на зелену відмітку на валідаторі й одинарний звуковий сигнал. Списання коштів з рахунку відбудеться пізніше. Валідацію проїзду перевіряє контролер, для цього пасажирам потрібно прикласти до його терміналу банківську картку чи пристрій, яким здійснювали оплату проїзду.

-       при валідації пільгової ЛеоКарт – треба дочекатися зеленої відмітки на валідаторі й одинарного звукового сигналу. 

Нагадаємо, тестування безготівкової оплати проїзду на перших трьох маршрутах у Львові запустили 5 червня. До кінця вересня такий спосіб оплати діяв на шістьох маршрутах. З моменту впровадження безготівкової оплати на кожному з маршрутів, впродовж червня-вересня, автобуси №№1А, 3А, 5А, 10, 39, та 62 перевезли 1 958 539 пасажирів. З них – 516 185  - пільговики. Готівкою за проїзд на цих маршрутах оплатили 1 365 606 пасажирів, безготівково – 76 748 осіб.