Частина проспекту Чорновола у Львові стане пішохідним бульваром з громадськими просторами. Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

Простір перед супермаркетом «Арсен» – це перший крок у контексті перетворення проспекту на пішохідний бульвар.

«Ці кількадесят метрів реалізованого благоустрою показують нам, як може виглядати простір без МАФів, з організованим паркуванням та новим озелененням, його, до речі, ще будемо вдосконалювати. Так, знаю, що на тимчасові рішення була бурхлива реакція. Але така увага для мене означає одне: якісний благоустрій на проспекті Чорновола надважливий і його треба облаштовувати вже», – зазначив раніше заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Ідея пішохідного бульвару на Чорновола з’явилась ще до повномасштабного вторгнення. Проєкт охоплює довжину 1,2 км. Передбачається облаштування пішохідної алеї, громадських просторів, а також забезпечені інклюзивні вимоги та демонтаж МАФів.

На облаштування пішохідного бульвару не витрачатимуть кошти з міського бюджету. Проєкт поділили на сектори, і на кожен з них вже є відповідальний інвестор-підприємець, який візьме на себе фінансову складову.