За 5 місяців воєнного стану на Стрийщину переїхали 23 підприємства, з них 11 вже відновили свою діяльність на новому місці. На стадії запуску перебувають ще 6. Також є 6 підприємств, які орендують склади для зберігання продукції та виробничих потужностей.

На виконання Програми евакуації підприємств із зони бойових дій у безпечні регіони України Стрийська районна військова адміністрація здійснює супровід релокованих підприємств. РВА сприяє у підборі місця розташування для потужностей виробництва, допомагає з перевезенням на нову локацію та з розселенням працівників, пошуку нових співробітників, здійснює підтримку у відновленні логістики, закупівлі сировини та пошуку ринків збуту.

Стрийська РВА комунікує з кожним підприємством щодо проведення діяльності та поточних проблем. Докладаються максимальні зусилля не тільки щодо допомоги підприємствам розміщувати свої виробництва у Стрийському районі, але й щодо пошуку нових бізнес-партнерів.

Також проводиться інформаційно – роз’яснювальна робота щодо фінансової підтримки згідно з Програмою підтримки бізнесу у Львівській області на період воєнного стану та підтримки фінансування мікро-, малого та середнього підприємництва України за державною програмою "Доступні кредити 5-7-9". Нещодавно 4 релоковані підприємства Стрийщини отримали фінансову допомогу за цією програмою для ведення бізнесу. Ці кошти виділила Львівська ОВА

Головна умова участі у Програмі перереєстрація на територію Львівщини: надалі сплачувати податки та збори, зокрема ПДФО, у місцеві бюджети, що принесе додаткові надходження в економіку України, сприятиме її зміцненню і стійкості. А це своєю чергою стимулюватиме соціально-економічний розвиток громад нашого району.

Зауважимо, що найбільше компаній, які перевезли свою діяльність на Стрийщину, працюють у галузі легкої промисловості, металообробки, торгівлі, а також харчової і хімічної промисловості.