У Львові продовжують традицію вітати довгожителів нашої громади, які відсвяткували 100 і більше років. Цього місяця вже дві панянки відсвяткували свої уродини: 1 серпня 101-й День народження відзначила Стефанія Тушницька, а 3 серпня з нагоди 103-річчя приймала вітання Ая Іоліна.

Представники управління соціального захисту Львівської міської ради привітали обох ювілярок від імені громади міста та вручили їм матеріальну допомогу у 5000 гривень.

Як повідомили в управлінні соціального захисту, у серпні цьогоріч свої столітні уродини святкуватиме аж три львів’янки: 8 серпня – Ярослава Захарчук, 11 серпня – Нінель Черевко, 16 серпня – Надія Жукова. А свої 102 роки 13 серпня відзначатиме львів’янин Володимир Дац.    

Зауважимо, що усіх ювілярів, як і щороку, від імені громади вітають представники міської влади. Традиційно тим довгожителям, які відзначають сто років, на день народження з бюджету надають одноразову матеріальну допомогу у сумі 5 000 гривень, пам'ятну монету та вітальний лист від імені міського голови Львова. Усім тим, хто святкує 101 та більше років виділяють одноразову допомогу у сумі 5 тисяч гривень.

Традиція привітання довгожителів у Львові існує вже 15 років. Загалом у 2023 році на виплати одноразової допомоги для львів’ян-довгожителів у бюджеті передбачили 315 тис. грн.