Від початку року Львівська обласна військова адміністрація погодила фінансування для 134 аграрних підприємств на суму майже 12, 5 мільйонів гривень. Фінансування відбувається в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області під час дії воєнного стану.

Вищезазначена фінансова підтримка спрямована виключно на мікро- та малих суб'єктів господарювання в аграрному секторі. На цьому тижні найбільший обсяг фінансування на суму понад 7,3 млн грн погодили для 108 господарств на утримання від 5 до 50 корів.

«На Львівщину в цьому році великі сподівання в частині збільшення виробництва абсолютно всіх видів сільськогосподарської продукції. Місцеві аграрії збільшують виробничі площі попри всі нетипові труднощі, які виникають у них у зв'язку із війною. Ми завжди підтримували наших виробників фінансово, а від початку війни вирішили збільшити суму фінансування майже на 25% до 26,5 млн. грн.  Ці гроші у вигляді відшкодування витрат, кредитів та дотацій мають можливість отримати виключно мікро- та малі суб'єкти господарювання будь-яких напрямів сільськогосподарського виробництва», - розповідає Юрій Бучко, заступник голови Львівської військової адміністрації.

Комплексною програмою фінансової підтримки аграрного сектору Львівщини цього року фінансуються наступні напрями:

  • компенсація відсотків за залученими кредитами та за комісію супроводження договорів фінансового лізингу – 3,5 млн грн
  • пільгові кредити під 3% річних на 5 років – 10 млн грн
  • дотації на утримання корів – 8 млн грн
  • часткова компенсація вартості насіння – 0,5 млн грн
  • субвенція ОМС на поліпшення громадських пасовищ -3 млн грн
  • субвенція ОМС на проведення інвентаризації сільськогосподарських земель – 1,2 млн грн.

Умови участі в програмі опубліковані за посиланням. Консультацію також можна отримати протягом робочого часу за телефоном +38 (032) 255-50-62, або за адресою : м. Львів, пр. В. Чорновола, 4, 9 пов.