Львівські школярі організували власні пункти збору коштів на підтримку Збройних Сил України. Діти у креативний спосіб допомагають українським захисникам, щоб наблизити нас до перемоги. Очільник області Максим Козицький прийняв маленьких волонтерів у своєму кабінеті.

Усі діти навчаються у львівських загальноосвітніх школах, ліцеях та гімназіях. З-поміж них є навіть вихованка дитячого садка. Діти зізналися, що кожен по-своєму вирішив, як допомагатиме армії.

«Я бачила багато відео, де діти робили власні блокпости і продавали різні речі. Тоді вирішила, що хочу так само допомагати. Менш ніж за два місяці ми зібрали 16 тисяч гривень, продаючи лимонад та випічку у себе на вулиці. На вихідні ми плануємо робити ще один ярмарок», – розповіли школярки Мар’яна та Вікторія.

Придбати смаколики у дітей можна на вул. Сенькевича, 34. Зібрані кошти діти уже передали захисникам з 80-ої окремої десантно-штурмової бригади. На знак подяки юним волонтерам бійці відправили з фронту український прапор з побажаннями: «Діточки, Ви дуже великі молодці. Ми Вас любимо!».

Зустрівся з очільником області також 9-річний Лука Аронов. Він ініціював розіграш восьми комплектів поштових марок про російський корабель, завдяки якому вдалось зібрати 125 тисяч гривень. Ці кошти хлопець передав волонтерам, які купили позашляховик наших бійцям та вже відправили його на Херсонщину.

«Усі гроші я передаю на ЗСУ. Я знаю, що військові зараз воюють і їм треба допомагати. Далі хочу зібрати кошти ще на два автомобілі, тому зовсім скоро розігруватиму нові поштові марки – «Українська мрія». На них намальований найбільший літак нашої країни», – розповів Лука.

«Українські дітки не перестають дивувати нас своєю добротою та патріотизмом! Це великі помічники наших Збройних Сил. Хтось допомагає тим, що на облаштованих блокпостах продає лимонад та солодощі, хтось – свої іграшки, якими ще до повномасштабної війни гралися вдома та з друзями. Об’єднує юних волонтерів одне – бажання перемоги. І я впевнений, що саме за такими щирими дітьми світле майбутнє України», – поділився Максим Козицький.

За патріотизм, сумлінність та креативний підхід задля допомоги Збройним Силам України начальник Львівської ОВА нагородив маленьких волонтерів Подяками та подарунками. 

Зокрема, волонтерили та продавали лимонад на облаштованому власноруч блокпості: Анна, Вікторія та Макарій Крат, Мар’яна Сащин, Данило Міневич та Вікторія Лущ. Команда дітей, які пропонували іграшки: Олександр Сай-Максимович, Юрій Милявський та Микита Умріхін. 

Співорганізаторами зустрічі є Офіс підтримки родин військовослужбовців.